Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. ročník Čmelák model show.

article preview

22. ročník Čmelák model show opět v plné kráse.

 

Přes všechna úskalí spojené s letošní modelářskou sezonou díky Coronaviru, se Čmelák model show jako jedna z mála akcí v republice uskutečnila ve dnech 8. a 9. Srpna na modelářském letišti Za Větřákem. Celá akce byla zahájena starostou města panem Mgr. Rudolfem Seifertem, který jako každoročně převzal nad celou akcí záštitu. Pak už následovaly ukázky nádherných modelů letadel jedna za druhou. Tyto ukázky byly doplněny o lety skutečných letadel jako Me 109, který přiletěl ze Syrovic u Brna, Zlínem 50 v němž Ing. Richard Ponížil ukázal nádhernou akrobacii a potvrdil, že byl oprávněně členem reprezentace naší republiky. Nádherné průlety ve skupině předvedli na Zlínech 50 a Z 726 piloti Rak a Bartoníková z Luhačovického letiště. Program byl obohacen možností vyhlídkových letů vrtulníkem, který pilotoval pilot Vašťák, ukázkou RC kamionů, bagrů, bugin, které předváděli modeláři pod vedením Tondy Foukala, modeláři z Česka i ze Slovenska.

O děti se opět staralo středisko volného času Pod vedením paní Vaclachové.

Velmi atraktivní a zajímavé ukázky předvedli modeláři se svými obřími maketami ve „Velké válce“ včetně pyrotechnickými efekty, stejně jako modeláři VUVLU /výzkumný ústav valašského letectví/ ve svém boji „o Pálenicu“. Vrcholem doprovodného programu bylo vystoupení Dana Haydena ze Slovenska v rozprávke o Jeníčkovi a Mařence. Dano ve svojí pohádce pobavil a rozesmál nejen děti, ale i dospělé.

Letošní ročník Čmelák model show navštívilo více jako 70 pilotů od Chebu až po Kežmarok s více jako 100 modely, které si mohli návštěvníci prohlédnout na stojánce po celou dobu konání akce.

O plné žaludky se opět velmi dobře postaral Marcel Pospíšil se svou cateringovou firmou.

Celým programem provázel po oba dny neskutečný profík Martin Krpata, který k nám přijíždí akci moderovat až z Liberce.

Počasí bylo opět skvělé po oba dny. Pouze pro příští rok musíme termostat snížit o 5 stupňů. 25 stupňů by nám bohatě stačilo. Zde musíme vyslovit poděkování všem pilotům a organizátorům, že i v takových podmínkách odvedli neskutečný kus poctivé práce. Nutno je poděkovat také všem sponzorům, kteří se na letošní akci podíleli, protože bez nich by se jen z těží mohla uskutečnit. Na akci není vybíráno vstupné / pouze dobrovolné / a náklady s pořádáním je nutno samozřejmě uhradit. Proto velké díky městu Holešov jeho radě a zastupitelstvu za podporu, dále firmám Trachea a.s., Gergel s.r.o., Tacl, Hydropool s.r.o. Zlín, Reimer s.r.o., SM-KOSPOL s.r.o., Fly Henry s.r.o, Rožnov pod Radhoštěm, Fiala motors and propellers s.r.o., Fiala Transport s.r.o. a S+H Elektromtáže s.r.o.

Jsem velmi rád, že jsme kontinuitu v pořádání této akce nemuseli díky současné situaci přerušit a všechny vás příznivce toho sportu zvu na příští 23. ročník Čmelák model show, který se bude konat v termínu14. a 15. srpna 2021.

Těšíme se na vás Ing. Miroslav Polášek předseda

a

členové LMK Čmelák p.s. Holešov

 

 

Čmelák model show 22.ročník je za námi. Byla to moc pěkná a povedená akce.

 

foto od :

avcvek   pátek zde.   sobota  zde

stanava : zde